L’alimentació té un paper essencial en la salut de les persones, per això, cal que els nens adoptin hàbits alimentaris saludables des de la infància, ja que en anar-s’hi acostumant des de ben menuts serà més fàcil que mantinguin una dieta saludable, equilibrada i variada en un futur. Si des de petits s’adopten mals hàbits nutricionals, serà més difícil canviar-los després. Per iniciar-se en aquests hàbits saludables és fonamental que tant la família com el col·legi posin el seu granet de sorra per assentar en els nens aquests costums.

Riscos d’una mala alimentació

Les famílies han de ser conscients que hi ha malalties cròniques que es pateixen des d’edats molt primerenques i que, en bona part, són conseqüència d’una sobrealimentació o una alimentació inadequada. Una dieta equilibrada i amb patrons saludables d’alimentació ajuda a prevenir-les i a promoure el desenvolupament cognitiu de l’infant: «Un nen amb bona alimentació té menys possibilitats de patir trastorns nutricionals, anèmia, sobrepès, obesitat, càries dentals i problemes d’aprenentatge escolar, la qual cosa contribueix a la prevenció de certes patologies en l’edat adulta, com ara les malalties cardiovasculars, la diabetis i alguns tipus de càncer», tal com assegura el nostre xef d’Agora Sant Cugat International School, Isaac Cortes.

Com eduquem en nutrició des de la infància en el nostre centre?

Perquè els nens adoptin i interioritzin uns hàbits alimentaris adequats cal que a la classe es treballi i es parli sobre nutrició. En aquest compromís per oferir una alimentació saludable, a Agora Sant Cugat International School el servei de menjador i el menú escolar són pilars bàsics.

El col·legi disposa de cuina pròpia i s’ofereixen menús alternatius en funció de les edats i de les necessitats que, per prescripció mèdica o causa raonable, requereixi cada alumne. L’elaboració dels menús es porta a terme sota les directrius d’un metge dietista que assessora el col·legi per oferir uns menús equilibrats i saludables.

Els menús habituals són: general, hipocalòric, sense lactosa, sense gluten i vegetarià.

www.colegioagorasantcugat.es/